Draft Code of Ethics of Mediator discussed in Mariupil, Eastern Ukraine

09/22/2017 10:32:29 am
Draft Code of Ethics of Mediator discussed in Mariupil, Eastern Ukraine

THIS INFORMATION IS AVAILABLE ONLY IN ORIGINAL (UKRAINIAN) LANGUAGE. SORRY FOR INCONVENIENCE. 

5-та зустріч, що пройшла в рамках Всеукраїнського туру з обговорення проекту КОДЕКСУ ЕТИКИ МЕДІАТОРА в Маріуполі, була плідною та дуже наснажуючою! Учасниками обговорення стали майже 40 представників активної медіаційної спільноти міста, які зібралися в приміщенні, люб'язно наданому ГО "Фонд розвитку Маріуполя". В аудиторії були представлені кілька громадських, в т.ч.молодіжних, організацій, співробітники соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді міста, міського департаменту освіти, Донецького державного університету управління та ще кількох установ та соціальних проектів. 
Два наймолодші учасники зустрічі, школярі - представники Шкільних служб порозуміння - вже є практикуючими медіаторами та тренерами для своїх однолітків!

Аудиторія виявила неабиякий інтерес до проекту Кодексу - всі були завчасно ознайомлені з ним. Цього разу специфіка групи, яка є на кожній з зустрічей, була в тому, що серед нас було лише два юристи, а більшість учасників за фахом були психологи, педагоги, соціальні працівники. З урахуванням цього аспекту, а також конретного практичного досвіду медіаторів та їх запиту, фокус уваги при обговоренні став іншим.
Тому відбулося обговорення проекту КОДЕКСУ ЕТИКИ в форматі "про медіацію по суті" (вислів однієї з учасниць групи). Ми сфокусувалися не на конктретних юридичних тонкощах та формулюваннях в документі, а на його змістовному наповненні та сенсах. Навіть те, що автори КОДЕКСУ Луїза Романадзе та Наталія Миколаївна Крестовська брали участь в обговоренні по Skype з Одеси, а учасників було досить багато, не стало перешкодою в бажанні почути та зрозуміти один одного. 
21688042_589890911134919_1484870714580812001_o.jpg
По отриманим відгукам, задоволенні і процесом, і результатом зустрічі були як медіатори, мешканці Маріуполя, так і представники НАМУ.
Висловлюємо подяку всім та бажаємо успіхів! З надією на подальшу плідну співпрацю та нові зустрічі! 
Окремо дякуємо за допомогу в підготовці заходу Ульяна Токарева (Uliana Tokarieva), Татьяна Ломакина та співробітників ГО "Фонд розвитку Маріуполя" Фонд Развития Мариуполя

Організаційна підтримка розробки проекту Кодексу етики медіатора надана Координатором проектів ОБСЄ в Україні OSCE Project Co-ordinator in Ukraine

 Всеукраїнський тур з обговорення проекту Кодексу етики медіатора проводяться за сприяння Програми реформування сектора юстиції "Нове правосуддя" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)
Змістовна підтримка розробки проекту Кодексу етики медіатора надана 
ГС “Українська академія медіації” (м.Одеса) Украинская академия медиации
Оргкомітет Національна асоціація медіаторів України

This website has been updated as part of a project implemented by the OSCE Project Co-ordinator in Ukraine with financial support provided by the government of Finland. The contents of this website are the sole responsibility of the National Association of Mediators of Ukraine and can in no way be taken to reflect the views of the Project Co-ordinator.