Конференція «Медіація України у воєнні та повоєнні часи»

25.05.2023 13:00:00

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ОЦІНКИ ПОТРЕБ МЕДІАЦІЇ У ВОЄННИЙ ТА ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОДИ В УКРАЇНІ ВІД МІЖНАРОДНИХ ТА НАЦІОНАЛЬНИХ ЕКСПЕРТІВ. 

ПІДСУМКИ КОНФЕРЕНЦІЇ

22 травня 2023 р. відбулась онлайн-конференція «Медіація України під час війни та у повоєнні часи»

Участь у зустрічі взяли понад 160 учасників: судді, представники медіаторської і адвокатської спільнот, Міністерства юстиції, Ради суддів України, громадських центрів правосуддя, неурядових організацій.

Експертний звіт про результати оцінювання потреб із рекомендаціями було представлено на заході групою авторів у складі: 

  • Алеш Залар, керівник команди експертів, експерт із розробки систем вирішення спорів, президент Європейського центру вирішення спорів; 

  • Надя Алєксандр, міжнародна експертка із питань розробки медіації та процесу, Сінгапурська міжнародна академія із питань вирішення спорів;  

  • Луїза Романадзе, доцентка, адвокатка, медіаторка, президентка Української академії медіації; 

  • Наталія Мазаракі, д-рка юридичних наук, професорка, завідувачка кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права, Державний торгівельно-економічний університет. 

ЕКСПЕРТНИЙ ЗВІТ за посиланням - https://bit.ly/45hFh0q

Учасники заходу мали можливість обговорити результати дослідження, рекомендації та задати питання експертам. 

Також була приділена увага особливостям та видам конфліктів (спорів), спричинених війною в Україні, поточній  ситуації щодо розвитку медіації в країні, рекомендованим практикам, спрямованим на подальший розвиток через медіацію методів вирішення внутрішніх та транскордонних спорів. 

Під час роботи у малих групах, учасники конференції висловили свої думки щодо конкретних кроків і заходів, спрямованих на реалізацію рекомендацій, ці напрацювання будуть враховані під час підготовки дорожньої карти розвитку медіації у воєнні та повоєнні часи. 

Програма заходу - за посиланням

Організатори конференції:

Програма USAID «Справедливість для всіх» - USAID Justice for All Activity

Національна асоціація медіаторів України    

Українська академія медіації / Ukrainian Academy of Mediation 

Львівський центр медіації





Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.