ІНОЗЕМНІ ВОЛОНТЕРИ ПРОХОДЯТЬ НАВЧАННЯ РОБОТИ З КОНФЛІКТАМИ

22.06.2022 22:13:14

Після початку агресії рф багато українських медіаторів та медіаторок вимушено опинились за кордоном. За ініціативи Українського центру медіації та Національної асоціації медіаторів України були започатковані регулярні зустрічі медіаторів - групи «Наші за кордоном». Метою їх організаторів було зібрати досвід, зробити аналіз та знайти правильний формат допомоги  у вирішення конфліктів, що виникають за участю  наших співвітчизників за кордоном.

Раді повідомити, що завдяки тримісячним напрацюванням учасників групи, яким принагідно висловлюємо подяку, було створено безпрецедентний спеціалізований курс, аналогів якому ще не було, судячи з відгуків іноземних колег. 

Тож днями стартувала група з 11 учасників, здебільшого – волонтерів, які мешкають в інших країнах (Німеччина, Австрія, Швейцарія, Болгарія, Латвія). Серед учасників: інженери, соціальні педагоги, кібернетики, міжнародні економісти, перекладачі, працівники місцевих органів влади тощо.

За умовами програми учасники тренінгів мають володіти двома мовами: мовою, якою говорять наші співвітчизники, і мовою жителів місцевої спільноти. Саме ця двомовність є ключовою, адже вона дає можливість забезпечити взаємодію між українцями та місцевими мешканцями. 

Також вони давно проживають в країні, мають бути досить інтегрованими в різні спільноти і мати зв’язки з місцевими органами влади.

Волонтерська діяльність дає сподівання на практичне застосування ними набутих на тренінгу навичок у подальшій діяльності. 

Програма передбачає  модулі з базової підготовки людей, які працюють з конфліктами, і дві супервізійні зустрічі.

Програма проводиться як спільний проєкт на умовах  pro bono для учасників і тренерів. Тренери програми Єрьоменко Галина, Катерина Наровська, Ольга Шепель

Програма є спільним проєктом  Українського Центру Медіації  та  Національної асоціації медіаторів України.

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.