ВІТАЄМО З РІЧНИЦЕЮ НАБУТТЯ ЧИННОСТІ ЗАКОНОМ УКРАЇНИ "ПРО МЕДІАЦІЮ"

15.12.2022 20:20:12

Вітаємо з річницею набуття чинності Законом України «Про медіацію»

Цей рік був повний випробувань, які загартували всіх українців, в тому числі і нашу медіаторську спільноту.  

Безперечно, війна вплинула на нас та темп нашого руху в напрямку розвитку медіації. В той же час,  вона зміцнила нас в  мотивації бути корисними у роботі з конфліктами, навчила  цінувати кожну мить життя та спілкування, посилила відчуття емоційної єдності. 

Попри відстані, зміну фокусів уваги та всі інші виклики, нам вдалось зберегти повільний, але впевнений рух в напрямку інституалізації медіації в Україні.  

За цей час було оновлено Кодекс професійної етики медіатора (прийнято НАМУ 19.02.2022), розроблено проєкти Положення про Етичну раду медіаторів, Модельного положення про комісію з питань професійної етики медіаторів, Модельного порядку розгляду звернень щодо недотримання професійної етики медіатора, розпочато роботу двох онлайн-ресурсів для пошуку медіаторів – mediation-help.com та mediators.com.ua, напрацьовано проєкт нової редакції Державного стандарту соціальної послуги медіації, проведено Місячник Медіації в Україні - 2022, а також велику кількість різноманітних підтримуючих заходів для медіаторів та українців.

І хоча ми сьогодні розкидані по всьому світу, зв’язки між нами міцнішають щодня, адже ми відчуваємо взаємопідтримку, віримо у важливість нашої місії та робимо разом усе належне для наближення нашої Перемоги, продовжуємо розвиток та готуємось підтримувати післявоєнне відновлення України.



Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.