НСПП та НАМУ: МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

08.03.2023 12:07:35

07.03.23 було підписано Меморандум про співпрацю між Національною службою посередництва і примирення (НСПП) та Громадською організацією «Національна асоціація медіаторів України»

Документ підписали Голова НСПП Дмитро Кухнюк та Президент НАМУ Катерина Наровська.


Сторони домовились про співпрацю на узгодження цілей, завдань та діяльності задля створення сприятливих умов розвитку медіації, культури застосування альтернативних способів вирішення конфліктів (спорів), соціального діалогу в Україні.  

У рамках меморандуму НСПП та НАМУ сприятимуть становленню та поширенню медіації та діалогових практик в Україні, зокрема задля попередження та вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), вживатимуть спільних заходів, спрямованих на професійний розвиток медіаторів та посередників НСПП, включно з питаннями професійної етики.

Під час зустрічі Катерина Наровська зазначила, що медіація йде  поруч із трудовими відносинами ще з 90-х років, від самого початку становлення незалежності України. Сьогодні цей шлях отримав офіційне оформлення через меморандум про співпрацю між НСПП та НАМУ, і це відкриває нові перспективи у впровадженні діалогових практик, культури мирного вирішення конфліктів, медіації у сфері трудових відносин, яка є вагомою частиною життя кожної людини.

Керівник НСПП Дмитро Кухнюк в свою чергу підкреслив, що служба зацікавлена у конкретних діях і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю з метою реалізації положень укладеного меморандуму.

на фото: Голова НСПП Дмитро Кухнюк (праворуч), Президент НАМУ Катерина Наровська  (в центрі), Перший заступник голови НСПП Світлана Запара (ліворуч) 





         




     













Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.