СПІЛЬНА ЗАЯВА НАМУ ТА АСМУ

29.04.2021 16:29:00

ГО "НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ МЕДІАТОРІВ УКРАЇНИ" та ГО "АСОЦІАЦІЯ СІМЕЙНИХ МЕДІАТОРІВ УКРАЇНИ" 

СПІЛЬНА ЗАЯВА


Нещодавно в публічному просторі було піднято питання документування медіації та дій медіатора в разі виявлення чи підозри домашнього насильства.

Важливий виважений підхід до цих питань, і спільнота медіаторів вже розпочала системну роботу в цих напрямах:
  • відбулась методологічна зустріч НАМУ з питань документування у медіації в контексті дотримання принципу конфіденційності та ризиків зловживання фактом звернення до медіації;
  • АСМУ проведено спеціалізований вебінар з теми домашнього насильства в роботі сімейного медіатора.
Також були ініційовані внутрішні робочі процеси в асоціаціях із розробки роз’яснень та пам'яток, покликаних спростити навігацію медіаторів у цих комплексних питаннях.

Для уникнення дублювання зусиль у паралельних процесах та досягнення поставлених цілей в найкоротші терміни, тематики були розподілені між асоціаціями таким чином:

  • Асоціація Сімейних Медіаторів України, що має відповідну фокусну експертизу, працюватиме над розробкою пам’яток для сімейних медіаторів, що у своїй роботі зіткнулись з випадком домашнього насильства;
  • Національна асоціація медіаторів України, що опікується широкою медіаційною практикою, зосередить увагу на підготовці рекомендацій щодо дотримання принципу конфіденційності при документуванні у медіації, зокрема у разі співпраці із державними установами та органами, що передають справи на медіацію.

Асоціації домовились про взаємну підтримку, ознайомлення та подальше широке обговорення результатів напрацювань серед якомога більшої кількості медіаторів з метою подальшого врахування та використання у практичній діяльності.


Президент                                                                                              Голова Правління                          
ГО “Національна асоціація медіаторів України”                                  ГО “Асоціація Сімейних медіаторів України”
Діана Проценко                                                                                      Світлана Стадник




Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.