КОНФЕРЕНЦІЯ “МЕДІАЦІЯ СЬОГОДНІ: ПРОФЕСІЙНІ ТА ЕТИЧНІ ПОЛІТИКИ, СТРАНДАРТИ, ІНСТИТУЦІОНАЛІЗАЦІЯ"

01.12.2023 17:36:25

Захід відбудеться 12 грудня 2023 р., 11:00 - 18.00, за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 1/2, в готель "Дніпро", конференц-зала “Пектораль”. Початок реєстрації та вітальна кава о 10:30.

Програму заходу дивіться нижче.

Реєстрація за посиланням https://forms.gle/QeDA3e7daaWY2C5q8

У випадку неможливості особистої присутності забезпечується підключення онлайн до конференції Zoom (посилання для приєднання буде надіслано зареєстрованим учасникам на зазначену при реєстрації електронну адресу). 

Як організація, що сприяє розвитку медіації та єднанню медіаторів в Україні, НАМУ прагне створити можливості для співпраці та обміну досвідом між основними стейкголдерами сфери. Очікується участь у заході представників спільноти медіаторів, органів державної влади, судової системи, системи безоплатної правничої допомоги, правоохоронних органів, адвокатських, юридичних та бізнес-спілок, закладів освіти, професійних об’єднань, органів місцевого самоврядування та інших стейкголдерів.

МЕТОЮ КОНФЕРЕНЦІЇ є поєднання професійної спільноти медіаторів, державних органів, суддів, адвокатів, правоохоронних органів, нотаріату, бізнесу, закладів вищої освіти для забезпечення визнання політик щодо інституціоналізації медіації, професійних та етичних стандартів діяльності медіаторів, налагодження ефективної комунікації між стейкголдерами у сфері медіації, а також погодження основних стратегічних напрямів розвитку медіації в Україні.

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ конференції очікується складання резолюції про визнання та рекомендацію до виконання презентованих політик у сфері медіації, що може бути підписана керівниками спільнот/організацій медіаторів та подана до Міністерства юстиції України для підтримки інституціоналізації медіації.

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ “МЕДІАЦІЯ СЬОГОДНІ: ПРОФЕСІЙНІ ТА ЕТИЧНІ ПОЛІТИКИ, СТРАНДАРТИ, ІНСТИТУЦІОНАЛІЗАЦІЯ":

10:30 - 11:00    Реєстрація та вітальна кава.

11:00 - 11:20    ВІДКРИТТЯ. Вітальне слово. Організаційні моменти.

11:20 - 12:00    Панель “Розвиток медіації: роль держави та правників”.

12:00 - 13:00    Доповіді щодо результатів проєкту «Посилення спроможності спільноти медіаторів до формування в Україні критеріїв якості послуг з вирішення спорів”, що виконується ГО "НАМУ" за підтримки The Matra Programme Королівства Нідерландів.

13:00 - 13:30    Кава-пауза, фуршет.

13:30 - 15:30    Доповіді щодо актуальних потреб і політик в сфері медіації.

15:30 - 15:45    Кава-пауза.

15:45 - 16:30    Слово міжнародних експертів.

16:30 - 17:00    Обговорення доповідей – запитання, репліки, обмін думками.

17:00 - 17:30    Формування та обговорення резолюції конференції, її підписання.

18:00                ЗАВЕРШЕННЯ

Посилання на хмарну теку з матеріалами конференції  - https://bit.ly/3uT8Wzb

Захід проводиться в рамках проєкту «Посилення спроможності спільноти медіаторів до формування в Україні критеріїв якості послуг з вирішення спорів” за підтримки The Matra Programme Королівства Нідерландів. Більше про проєкт тут.

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.