РЕАЛЬНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ МЕДІАЦІЇ: ЗАКОН ВЖЕ Є,- ЩО ДАЛІ?

23.02.2022 10:00:00

Проєкт НАМУ “Посилення спроможності спільноти медіаторів до формування в Україні критеріїв якості послуг з вирішення спорів” за підтримки The Matra Programme Королівства Нідерландів впевнено просувається до намічених результатів.

Прагнення НАМУ до формування в Україні сталого, системного, структурованого, свідомого запиту на медіацію в Україні, відповідь на який забезпечується належною пропозицією професійної спільноти медіаторів з доступу до якісної послуги, знайшло відгук у колег-медіаторів. 

Відбулися перші дві онлайн зустрічі медіаторів-членів Робочої групи з впровадження механізму медіації. Враховуючи попередній досвід, новітні умови, створені прийняттям Закону “Про медіацію”, учасники зустрічі підтримали наш намір розібратись, які перешкоди стоять на шляху широкого запровадження медіації в Україні, як їх подолати та зробити запровадження медіації реальним, системним і невідворотнім.

Розпочато напрацювання переліку та основних принципів, концептів політик щодо інституціоналізації медіації та інтеграції професійних етичних стандартів медіаторів у взаємодію з державою.

Погоджено в ширшому колі за ініціативою НАМУ та за згодою вужчого кола безпосередніх адресатів запиту перелік основних першочергових цілей та завдань у впровадженні Закону України “Про медіацію” для організації Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливість для всіх» спеціальної зустрічі донорів, що готові підтримати цю роботу.

Дякуємо колегам, які, попри загальну навантаженість професійною діяльністю, прийняли запрошення, інвестують час, діляться досвідом, своєю експертністю та натхнені до спільнодії!



Ознайомитись з документами щодо Робочої групи з впровадження механізму медіації запрошуємо за посиланнями:

Задачі Робочої групи

Критерії формування Робочої групи

- Склад Робочої групи станом на 08.11.21
- Склад Робочої групи станом на 25.01.22 (оновлений) 
- Склад Робочої групи станом на 21.02.22 (оновлений)








Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.