НОВИЙ ПРОЕКТ ЗАКОНУ УКРАЇНИ ПРО МЕДІАЦІЮ - ШИРОКУ СПІЛЬНОТУ МЕДІАТОРІВ ЗАЛУЧЕНО ДО ОБГОВОРЕННЯ

26.11.2019 10:00:37

25.11.19 відбулась робоча зустріч з обговорення проекту Закону України про медіацію, підготовленого робочою групою при Міністерстві юстиції України 
фото 4.jpg

Зустріч було організовано Комітетом Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя за ініциативою та участю голови комітету Ірини Венедиктової, заступника голови Комітету, голови підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини та альтернативного розв'язання спорів Андрія Костіна.
Для обговоренння законопроекту разом з співробітниками Міністерства юстиції України були запрошені представники медіаторської, правничої та наукової спільноти.
Національну асоціацію медіаторів України представляли Президент НАМУ Діана Проценко, Віце-президент НАМУ Катерина Наровська, член Правління Олена Сапожкова та Почесний член НАМУ Ольга Тютюн.
В зустрічі взяли участь наші колеги, представники Програми USAID «Нове правосуддя» (USAID New Justice Program), ГО "Українська академя медіації", "Український Центр Медіації (КМБШ)", ГО "Асоціація Сімейних Медіаторів України", ГО "Інститут миру і порозуміння", ГО "Центр медіації та діалогу", зав.кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права КНТЕУ Наталія Мазаракі, керівник Центру досліджень медіації та діалогу НаУКМА Тетяна Кисельова, членкиня НАМУ та представник ЮФ "Астерс" Наталія Безхлібна, представники інших професійних груп та об'єднань медіаторів.
Фото 2.jpg      Фото 1.jpg

Мета робочої зустрічі в широкому колі медіаторів - обговорення, узгодження та уточнення положень нового проекту Закону України "Про медіацію".
Це не перший проект і не перша спроба прийняти закон. Завдяки зусиллям багатьох учасників процесу зараз є законопроект, який не обмежує, а сприяє розвитку медіації в усіх сферах діяльності в українському суспільстві.

Зустріч пройшла наснажуюче 
При наявності різних точок зору та неповної згоди між колегами щодо окремих питань та положень законопроекту, учасники мали можливість вести обговорення та приймати рішення в робочій, теплій та дружній атмосфері. Відчувалося взаєморозуміння, а також те, що законодавці професійну спільноту медіаторів чують.

Відсутність протистояння та продуктивний обмін точками зору надихає та дає надію на те, що цей закон зробить медіацію в Україні дієвим, популярним та ефективним способом врегулювання конфліктів.

Висловлюємо подіяку за організацію зустрічі, всіх учасників - за формування атмосфери співпраці!

фото 3.jpg

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.