СТАНДАРТИ ДІАЛОГУ: ВИЗНАЧЕННЯ І ПРИНЦИПИ (оновлена редакція)

15.03.2018 17:31:00
СТАНДАРТИ ДІАЛОГУ: ВИЗНАЧЕННЯ І ПРИНЦИПИ (оновлена редакція)

Звертаємо увагу на документ, в якому представлені поняття і принципи ДІАЛОГУ як процесу трансформації конфліктів у суспільно-політичній сфері.

Група авторів Стандартів, до роботи над якими були залучені експерти та представники різних організацій, що впроваджують діалог в Україні, бачать Стандарт як "дієву практику підвищення рівня соціальної згуртованості, інтеграції та ненасильницького способу розв’язання конфліктів, який базується на цінностях взаємоповаги, розуміння, відповідальності та підтримки".

Ініціатором розробки Стандартів діалогу виступив Інститут миру і порозуміння. Першу версію цього документу публічно було представлено під час IV Щорічного форуму для медіаторів та фасилітаторів діалогів України в грудні 2017 року. Оновлена та доопрацьована друга версія документу доступна за посиланням - http://ipcg.org.ua/…/…/IMIP-dialogue--Standards-24_03_18.pdf

Маємо надію, що це спільне напрацювання дасть новий імпульс поширенню діалогових процесів завдяки покращенню їх якості!

Більше інформації про документ та склад робочої групи, причетної до розробки Стандартів - в цій публікації ІМІП -http://ipcg.org.ua/novosti/329.html

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.